Slaaphof is in 1989 begonnen als waterbeddenspecialist. Nu, 35 jaar verder, hebben we enorm veel kennis opgedaan met alle soorten en merken waterbedden.We hebben de grote verschillen gezien in prijs en kwaliteit . Voordat we daar op in gaan, eerst een paar algemene zaken over waterbedden.
Een waterbed is een bijzonder bed. Dat moet u voelen. Het heeft in principe bijzonder goede eigenschappen die goed tot zijn recht komen mits u een waterbed kiest dat u de juiste steun geeft en daardoor bij u past. Veel waterbedden kunt u kiezen met verschillende stabilisaties en dat is goed. Maar veel belangrijker is dat het bed een goede EXTRA ondersteuning geeft in de onderrug/taille, anders zakken we wat door met alle gevolgen van dien. In de showroom ontdekt u wat belangrijk is voor u.
Slaaphof levert al meer dan 35 jaar waterbedden door heel Nederland. Kom proefliggen en ontdek zelf dat onze jarenlange ervaring u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Welkom.
Dit zijn de voordelen van een waterbed, zonder te overdrijven.
Vanaf 1989 heeft Slaaphof veel ervaring opgedaan met waterbedden.
En dat merkt u in de deskundige voorlichting, de zorgvuldige aflevering door ervaren monteurs en de prettige after-sales. Zaken doen met Slaaphof is niet alleen plezierig, maar bovenal vertrouwd. Om een goed advies te geven, is niet alleen deskundigheid nodig, maar ook een goed assortiment. Waarom? Omdat ieder mens andere eigenschappen, klachten en/of wensen heeft, kunnen we niet volstaan met de opmerking: neem dit merk maar, want dat is goed (dat zegt iedereen toch, nietwaar?). En... vindt u 1 of 2 merken een ruime keuze? Slaaphof let daarnaast steeds meer op kwaliteit.
Wij verkopen Profine waterbedden. Daarnaast hebben wij ervaring met de merken Halcyon, Poseidon, Cascade, Aqualinia, Lunarest, Baltimore, Strata, Wacore en Akva. Bij al deze bedden verlenen wij volledige service.
Tip van Slaaphof: Koop nooit een waterbed met rits.
De waterbedden zijn te onderscheiden in hardsiders en softsiders.
Hardsiders
De voordelen van een hardsider zijn:
De nadelen van een hardsider zijn:
Softsiders
Een softsider heeft een zelfdragende constructie en daarom is een ledikant geen vereiste meer. Er zijn echter enorm veel kwaliteitsverschillen. Kom daarom maar eens langs bij Slaaphof in Harderwijk! Wilt u alvast meer informatie over onze waterbedden? Stuur dan gerust een mailtje met uw vraag naar info@slaaphof.nl of bel naar 0341-410164, dan helpen wij u graag!
De grote voordelen van een 2-delige rand zijn:
Dit nieuwe systeem biedt grote voordelen met het omdraaien en het in- en uitstappen. Daarom is het bij uitstek geschikt voor ouderen. Deze matras kan op een gewone (verstelbare) bodem van uw bestaande ledikant. Een uitgebreide enquête onder ongeveer 400 klanten in 1997 heeft ons veel duidelijkheid gebracht. Deze kennis dragen wij graag aan u over. Samengevat kunnen we u over de softsiders het volgende melden:
Fout:
Er staat teveel spanning op de tijk, stof en rits.Dus meer slijtage en meer kans op problemen.En omdat u erop ligt in plaats van erin krijg je het hangmateffect. Hiermee oppassen dus.
Goed:
Door de "ruimte" in de tijk ligt u werkelijk in het waterbed en krijgt u het maximale ligcomfort. Ook kunt u bij dit type gebruik maken van normale hoeslakens.
Er zijn drie verschillende stabilisatiesystemen verkrijgbaar. Hieronder geeft Slaaphof een korte uitleg.
Comfortimenten
Dit systeem valt op doordat het een goede stabilisatie combineert met soepelheid. Verkrijgbaar in verschillende stabilisatieniveaus. Comfortimenten zijn onderhouds/slijtage gevoeliger.
Fiber
Fiber is het meest verkochte stabilisatiesysteem ter wereld. De verschillen in vormvastheid en kwaliteit zijn zéér groot. Vandaar dat het ligcomfort van fiberwaterbedden ook enorme verschillen kent. Bij (vooral) de goedkopere merken verschuiven de fibers nog wel eens of komen er scheuren in de fiberlagen, zodat de stabiliteit sterk afneemt. Daarom monteert Bodytone in al haar waterbedden een nylon net wat scheuren voorkomt. Voorkomen is beter dan genezen.
Verwarming:
Het verwarmingselement van Kanthal is de betrouwbaarste van de "oude generatie " verwarmingselementen. Daarnaast heeft deze verwarming een beveiliging voor kinderhandjes! De keramische verwarming is van een nieuwe generatie verwarmingen.
De voordelen:
Glad matras of rekpatroon, iedereen heeft zijn of haar eigen wensen. En dat is maar goed ook. Maar er zijn ook situaties waarbij niet de persoonlijke voorkeuren een rol spelen maar de omstandigheden. Wanneer een van beiden regelmatig 's nachts werkt, dan is een DUO matras de beste keuze. U heeft dan hetzelfde ligcomfort ongeacht de aanwezigheid van uw partner. Ook kunt U dan onafhankelijk van elkaar de temperatuur regelen van zo'n 20° C. tot 36° C.
Een prettige gedachte, nietwaar? Het ene matras is het andere niet. En dat merkt u meteen. Let allereerst op de gebruikte vinylsoort. Deze bepaalt namelijk voor het grootste gedeelte de levensduur van de matras Er zijn vinyl en plastic soorten. Het ligcomfort wordt door diverse factoren bepaald:
Glad matras of rekpatroon.
Een glad matras heeft net als een strakke tijk een minder goede vorming en meer spanning. Door meer vinyl te gebruiken en een rekpatroon toe te passen, kan de oppervlaktespanning aanzienlijk worden verminderd terwijl de vorming en steun positief worden beïnvloed. Er zijn verschillende soorten rekpatronen.
Bekkenondersteuning.
De meeste waterbedden vormen goed, maar geven te weinig steun. Koop daarom nooit een waterbed zonder bekkenondersteuning. Eén of twee matrassen. Afhankelijk van de omstandigheden van het gebruik, denk hierbij gewichtsverschillen, nachtdiensten, enz, kan de voorkeur uitgaan naar 1 of juist naar 2 matrassen. Laat u hierover goed inlichten.
Standaard waterbed voor gelijkmatige steun.Op een standaard waterbed heeft u overal gelijkmatig steun.Bij de zware lichaamsdelen loopt de druk enigszins op. Gevolg: de onderrug zakt wat door zodat er meer spanning op de wervels komt. Deze klacht komt vaak na een paar jaar naar voren.
Eindelijk is het dan zover. Het door u met zorg uitgezochte waterbed wordt door Slaaphof bij u thuis afgeleverd. Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk te plannen en correct op tijd te zijn. De aflevering zelf, door een vaste ervaren monteur, bestaat uit drie delen:
Deel 1
Het plaatsen van het waterbed zelf (eventueel met ledikant en kast)
Op de plinten en gewichtsverdelers komen de bodemplaten te liggen. Hierop ligt het verwarmingselement. Verder worden de schuimbalken gemonteerd. Dan komt de veiligheidsvoering en uiteindelijk het watermatras. Het waterbed wordt op een bepaald moment gestrekt om de plooien uit de bodem te halen. Dit voorkomt veel problemen voor de toekomst.
Deel 2
De vultijd is instructietijd. Op het moment dat het water in de matras stroomt, krijgt u van de monteur belangrijke adviezen en tips over het onderhoud en gebruik van het waterbed. Daarnaast worden het garantiebewijs en informatie formulier afgegeven.
Deel 3
Het afstellen en ontluchten van het waterbed. Dit laatste onderdeel van de plaatsing vereist de nodige vakmanschap en nauwkeurigheid. Daarom reserveren we ongeveer 1 a 2 uur om een zorgvuldige aflevering te garanderen. Ter afsluiting demonstreren wij het ontluchten.
Slaapgarantie.
Slaaphof heeft een zeer goede reputatie op het gebied van service en garantie.Afhankelijk van het merk zit er 5 tot 10 jaar garantie op de matras. De onder de garantie vallende klachten worden geheel kosteloos opgelost. Zonder gezeur. Zonder voorrijkosten. Gratis. Over service gesproken!
Slaapgarantie: Twijfels? Neem dan geen risico's.
Slaaphof biedt U twee mogelijkheden:
Omruilgarantie:
1. Omruil ander type waterbed
2. Omruil ander slaapsysteem
Uw bijdrage is slechts € 25,-
De proefperiode is 2 maanden. Dit geldt voor het gehele waterbed, niet voor het ledikant, nachtkastjes, linnenkast, dekbed, textiel enz. Aan de omruil/teruggave zijn geen kosten verbonden voor u, mits bij aankoop omruilgarantie is afgesloten.
Voorbeeld:
Achteraf heeft u toch liever een duosysteem waterbed. Dan halen wij het ene matras retour en brengen wij gelijktijdig het duo systeem. Het enige wat u dan bij betaalt, is het prijsverschil, maar geen plaatsingskosten en dergelijke.
Service:
Om snel en deskundig te reageren op problemen heeft Slaaphof een eigen servicedienst. Betrouwbaar en altijd dezelfde mensen. Dat werkt wel zo prettig.
Verhuizingen:
Ook dan kunt u een beroep op ons doen. Wilt u de verhuizing van het waterbed graag zelf doen, dan kunt u van ons een pomp met toebehoren een dag gratis in bruikleen krijgen. En wij voorzien u dan uiteraard van de nodige adviezen.
Onderhoud:
Een goed bed verdient goed onderhoud. Ieder jaar voegt u een flesje conditioner toe. De door ons gebruikte conditioner heeft niet 1 maar 2 functies, namelijk:
1. Het schoon en fris houden van het water.
2. Het verzorgen van de stabilisatie en het vinyl aan de binnenkant.
Daarnaast is het van groot belang uw matras 4x per jaar te behandelen met cleaner. Hiermee verwijdert u niet alleen zouten en zuren, maar voegt u tevens een middel toe dat de matras soepel houdt. Het totale onderhoud vergt 1 á 2 uur per jaar.
Bijvullen:
Verder verdampt er water. Jaarlijks 3 á 5 liter bijvullen.
Conditionermailing:
Ieder jaar ontvangt u van ons een conditioner-mailing ter herinnering aan de conditioner. In deze brief vindt u ook tips ten behoeve van het waterbed.
De tijk (of onderdeken)
De tijk heeft bij het waterbed belangrijke functies:
De ideale tijk
Bestaat de ideale tijk dan? Ja, sinds eind 1996. Onderzoek heeft ons geleerd dat er veel problemen zijn met de tijken. Een matige rek (slechte vorming) en de slechte wasbaarheid zijn de grootste minpunten. Daarom heeft Slaaphof in samenwerking met een gerenommeerde wolspecialist de wasbare wollen tijk ontwikkeld.
Deze unieke tijk biedt u grote voordelen:
Heeft u interesse in een waterbed of bent u op zoek naar goed advies en wilt u een goede vergelijking kunnen maken met andere type bedden, kom dan langs in onze showroom of maak een afspraak voor een advies gesprek met één van onze adviseurs.